Nagyvilág

Holtan találták meg az egy hete eltűnt izlandi lányt

Vasárnap délután, nem sokkal öt óra után jelentette be az izlandi rendőrség, hogy minden kétséget kizáróan a nyolc napja eltűnt Birna Brjánsdóttir holttestét találták meg a tengerparton, a Reykjavíktól délre fekvő Selvogsviti világítótornyánál.

Ahogy arról korábban írtunk, a húszéves lányt január 14-én, szombaton hajnali ötkor látták utoljára, amikor kilépett egy Reykjavík belvárosában működő, Húrra nevű bárból, ahol a barátaival volt. A lány eltűnése teljesen felbolygatta a világ egyik legbiztonságosabb országának számító Izlandot.

A térfigyelő kamerák képei alapján a rendőrség már az első napon egy piros, Kia Rio típusú autót keresett, ami épp akkor és ott haladt el, amikor és ahol Birna eltűnt. Nem sokkal később kiderült, hogy a kocsit egy Polar Nanoq nevű, grönlandi hajó matrózai bérelték.

Szerdán a rendőrök három embert vettek őrizetbe a legénység tagjai közül, a bíróság kettőjüket helyezte előzetes letartóztatásba. Nem sokkal később a nyomozók bejelentették, hogy erőszakos bűncselekményre utaló nyomokat találtak a bérautóban. Most már biztos, hogy Birna vérére céloztak.

A reményt azonban senki sem adta fel vasárnap estig. A hivatásos mentőcsapatokat 725 önkéntes segítette a lány keresésében az utolsó percig. A holttestet az izlandi parti őrség egyik helikoptere találta meg. A rendőrség gyilkosságra gyanakszik, de az ügyben még folyik a nyomozás.

(Iceland Monitor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik