Nagyvilág

Felnőtt emberek támadják be a 10 éves Barron Trumpot, és ez nagyon nincs rendben

Amikor alig egy éve Melania Trump, Amerika új First Ladyje úgy nyilatkozott, minden erejével küzdeni szeretne az internetes zaklatás, a főleg tinédzserek körében népszerű cyberbully ellen, valószínűleg még nem gondolta, hogy saját, 10 éves fia milyen gyorsan céltáblává válik. És nem, nem a kortársaival kell Barron Trumpnak szembenéznie, hanem felnőtt emberekkel, és nem, nem tipikus hülye kommentelőkkel, hanem újságírókkal is.

Az Egyesült Államok új elnökének legfiatalabb gyereke, Barron Trump akkor került először a középpontba, amikor látványosan ásítozott apja megválasztási ünnepségén. Ezen mindenki jót derült, a legtöbb újság megírta, poénnak jó volt, akár lapozni is lehetett volna. A legifjabb Trump-gyerek nem akkor állt először kamerák elé, feltűnt korábban Trump valóságshow-jában, a The Apprentice-ben (ezt most Arnold Schwarenegger viszi tovább, amiről Trump természetesen azonnal sarkos véleményt fogalmazott meg), és szerepelt Oprah Winfrey műsorában is. Most, hogy apja lett az Egyesült Államok 45. elnöke, nyilvánvalóan sokkal többet látjuk majd, és sokkal többet foglalkozik vele a sajtó, ahogy ez történt annak idején Chelsea Clintonnal majd az Obama-lányokkal, de egyelőre úgy tűnik, neki kicsit nehezebb dolga lesz.

A baj az, hogy Barron Trump sorozatosan kellemetlen szituációkba keveredik, legutóbbi lepacsizós akciója valóban tökéletesen érthetetlen jelenet volt – csak hát gyerekekkel elég gyakran történik ilyesmi, és ha a gyerek apja történetesen nem Donald Trump lenne, valószínűleg mindenki azon mosolyogna, milyen cukin esetlenkedik. 

barrongif

Az egy dolog, hogy egyszerű emberek, akik vérig voltak sértve Trump gyakori, egyébként tényleg minősíthetetlen tweetjein, úgy érezték, hogy teljesen oké belekötni egy gyerekbe, és azt írni róla, hogy sorozatgyilkos feje van, de amikor az általában roppant vicces, Donald Trumpot mesterien karikírozó Saturday Night Live egyik írója, Katie Rich Twitter-posztjában azt írja róla, hogy ő lesz az első magántanuló, akiből iskolai lövöldöző lesz (eredetiben azért humorosabban hangzik – hangzana más esetben), akkor azért sok kommentelő és újságíró kolléga szemöldöke is felszaladt.

barron

Rich a bejegyzést később törölte, fiókját pedig privátra állította át. Nem sokkal később Kanadából érkezett újabb támadás,  Ashley Csanady újságíró szintén törölte a Barron Trumpot cikiző posztját, majd újabb tweetben kért bocsánatot érte.

barroncsan

A fent említett Rich és Csanady posztjait egyébként atomjaira szedték, nem véletlen, hogy mindketten törölték azokat, így lehet, hogy azok, akik a kissrácon szeretnének röhögni, otthon, a négy fal között, vagy maximum baráti társaságban teszik majd.  Mindenesetre az internet egy vidámabb szegletében már védelmükbe is vették Barron Trumpot.

Melania Trump egyébként korábban így nyilatkozott a cyberbullyingról:

Sosem oké kigúnyolni, zaklatni, megfélemlíteni vagy megtámadni egy 12 éves kislányt. Rettenetes, amikor ez megtörténik. És teljességgel elfogadhatatlan, amikor ezt valaki név nélkül, az internet mögé bújva teszi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik