Nagyvilág

Leégett egy bukaresti éjszakai klub, harmincnyolcan kórházba kerültek

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 01. 21. 08:12

Szombatra virradóra leégett ez egyik legdrágább bukaresti szórakozóhely, a Floreasca-tó partján álló Bamboo-klub: a nagy erőkkel kivonuló mentők harmincnyolc embert vittek kórházba, egyikük állapota súlyos.

A sérülteket főleg füstmérgezési és kihűlési tűnetekkel kezelik. A mentéshez húsz tűzoltójármű és huszonhét mentőautó vonult ki. A tüzet csak órák múltán sikerült megfékezni.

A tűzoltóság szóvivője szerint elképzelhető, hogy nem sikerült mindenkit kimenekíteni mielőtt összeomlott az épület tartószerkezete, noha a helyszínre érkező első tűzoltók minden helyiséget ellenőriztek. Raed Arafat belügyi államtitkár, a SMURD rohammentő-szolgálat alapítója erről úgy vélekedett: ha bent rekedt valaki az épületben, annak nem volt esélye a túlélésre.

Az akár ezerötszáz ember befogadására alkalmas népszerű éjszakai szórakozóhelyen mintegy 2500-3000 négyzetméternyi területen csaptak fel a lángok, a tűz okairól azonban a tanúk nem nyilatkoztak egyöntetűen. A szórakozóhely mellett lévő, részben befagyott tó partját búvárok fésülték át, de nem találtak senkit.

A Bamboo-klub ügyvédje azt állította, hogy a drága szórakozóhelynek minden szükséges működési és tűzvédelmi engedélye megvolt, ami szerinte “ezen a szinten” nyilvánvaló. Azt a feltételezést, hogy – a törvényi tiltás ellenére – dohányoztak volna a klubban, a tűzoltóság szóvivője nem tudta megerősíteni, azt mondta, ezt a nyomozásnak kell kiderítenie.

A bukaresti Colectiv-klubban 2015 októberében bekövetkezett, 64 halálos áldozatot követelő tűzvész után Romániában megszigorították a közintézmények és nyilvános szórakozóhelyek tűzvédelmi előírásait, és számos klub működési engedélyét bevonták.

(MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Balatonfenyves, 2014. június 13.
Gardatetemek a Balaton partján, Balatonfenyvesnél 2014. június 13-án. Az elmúlt napokban mintegy 20 ezer gardatetemet gyűjtöttek be a Balatonnál, a halpusztulás oka egyelőre ismeretlen.
MTI Fotó: Varga György

Temetővé válhat a Balaton egy időre

Kommentek

Budapest, 2018. március 13.
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székháza a főváros V. kerületében, a Széchenyi István téren. 
Az alkonyi felvételen gépjárművek haladnak az id. Antall József rakparton.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.