Nagyvilág

Harminc napot adott fellebbezésre az izraeli rendőrség egy halott nőnek

Különös levelet kapott kézhez a múlt héten a 86 éves korában elhunyt Rachel Parquet családja. Már azt furcsállták, hogy a küldeményt a halott asszonynak címezte a rendőrség, de ami benne állt, az a legvadabb képzeletüket is felülmúlta.

Ayalon körzet kapitányságáról ugyanis azt írták az asszonynak, hogy mivel meghalt, lezárták a személyével kapcsolatos bűnügyi nyomozást, de ha gondolja, 30 napig még fellebbezhet a döntés ellen.

A család azon túl is lendült volna, hogy a hatóság lehetőséget ad jogorvoslati kérelem benyújtására egy halott embernek, de el nem tudták képzelni, hogy milyen bűncselekményben lehetett érintett az asszony. Kiderült, hogy a saját halálában. Rachel Parquet otthon halt meg, Izraelben pedig minden esetben nyomozás indul, ha valaki nem kórházban hal meg. Erre a nyomozásra céloztak a levélben.

Vagyis az történt, hogy a rendőrség levelet küldött egy halott asszonynak, melyben tájékozatták, hogy lezárták a halála ügyében indított nyomozást, mert tudomásukra jutott, hogy meghalt, de ha akar, harminc napig élhet a fellebbezés jogával.

A rendőrség később elnézést kért a hibáért, amiről úgy gondolják, emberi mulasztás miatt következett be. Őszinte részvétüket fejezték ki a családnak, és megígérték, ki fogják vizsgálni az ügyet, hogy többé ne fordulhasson elő hasonló.

(Times of Israel)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik