Nagyvilág

Lesántult Kim Dzsongun

Az észak-koreai vezető ismét sántikálva jelent meg egy eseményen, amelyről az állami televízió közölt képsorokat. Kim Dzsong Unt nem először látni így: bokaproblémái miatt legutóbb 2014-ben volt kénytelen eltűnni a közéletből hat hétre.

A KCTV kedd esti híradásában számolt be a vezetőnek egy cipőgyárban tett látogatásáról, s az eseményről készült felvételen Kim Dzsong Un – aki újévkor megfenyegette Amerikát – a bal lábára sántítva járkált – tájékoztattak dél-koreai médiumok.

Az észak-koreai vezető sántikálásának oka valószínűleg a bal bokájában kiújuló fájdalom lehet, amely miatt 2014 szeptemberében egyszer már kénytelen volt váratlanul visszavonulni a nyilvánosságtól negyven napra.

A dél-koreai titkosszolgálat információi szerint 2014 szeptembere és októbere között eltávolítottak egy cisztát Kim bokájából.

A hírszerzés korábban azt feltételezte, hogy Kim Dzsong Un túlsúlyossága, valamint a népünnepélyeken való gyakori szereplései vezethetnek a kiújuló bokafájdalmakhoz. Más források köszvényre vagy cukorbetegségre gyanakszanak.

Az észak-koreai média nem közölt semmit Kim Dzsong Un lehetséges egészségi problémáiról.

(MTI, kiemelt kép: Getty Images Hungary)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik