Nagyvilág

Annyira veszélyes a „Jégkrémes gyilkos” néven elhíresült nő, hogy férfibörtönbe szállítják

A legkeményebb férfi elítéltek számára fenntartott börtönbe szállítják át a 38 éves Estibaliz Carranzát, aki a „Jégkrémes gyilkos” néven vált hírhedtté Ausztriában. Ő az első női elítélt az országban, aki

túl veszélyesnek találtak ahhoz, hogy női börtönben tartsák fogva.

Carranza 2012-ben kapott életfogytig tartó börtönbüntetést, mert megölt két férfit, a testüket láncfűrésszel feldarabolta, majd a jégkrémboltja pincéjében elásta.

A mexikói származású, spanyol állampolgárságú nő Németországban volt au-pair, amikor megismerkedett későbbi férjével, az osztrák Holger Holzzal, akivel Bécsbe költözött. Aztán 2008-ban, egy napon a nő a számítógépén dolgozó férje mögé lépett, majd egy 22-es kaliberű Beretta pisztollyal, közvetlen közelről fejbe lőtte.

Később a bíróságon azt mondta, azért mert bár elváltak, a férfi nem volt hajlandó kiköltözni a házból, ráadásul lusta volt, és erőszakos.

Két évvel később a nőt az új pasija is felbosszantotta. A jégkrémkereskedő  Manfred Hinterberger állítólag megcsalta Carranzát, de ami még rosszabb: amikor ezen vitatkoztak, a férfi annyira részeg volt, hogy elveszítette az eszméletét. Ugyanúgy végezte, mint Holz:

golyókkal a koponyájában, feldarabolva, a jégkrémbolt pincéjében, elásva egy fagyasztó alatt. Miután a nő végzett a test eltüntetésével, manikűröshöz ment, hogy rendbe hozassa a körmeit.

A brit Mirror úgy tudja, a gyilkosságok valódi indítéka az volt, hogy egyik férfi sem tudta teherbe ejteni Carranzát. Mivel a holttestek nem kerültek elő, úgy tűnt a nő megússza. Carranza már egy harmadik férfival élt együtt, és két hónapos terhes volt, amikor 2011 júniusában a jégkrémbolt alagsorában dolgozó vízvezeték-szerelők véletlenül rábukkantak a maradványokra.

A nő Olaszországba szökött, de néhány héttel később elfogták, és bíróság elé állították. Életfogytiglani börtönbüntetését az alsó-ausztriai Schwarzenau női börtönében kezdte meg, de a személyzet egyhangúan úgy értékelte, hogy túl veszélyes Carranzát ott fogva tartani.

A nőt hamarosan egy szigorúan őrzött, modern fegyintézetbe szállítják, amelyikben jelenleg 91 férfit őriznek. Hamarosan még 13 veszélyesnek ítélt nő követi majd őt a börtönbe, ahol 45 nővér, 18 terapeuta, és 8 őr dolgozik összesen. A rabok egy-, vagy kétágyas cellákban laknak, de szabadon mozoghatnak a körletükön belül. Van egy konyha, ahol közösen főzhetnek, illetve egy társalgó, ahol a tévét nézhetik.

Estibaliz Carranza harmadik párját egyébként nem zavarta túlságosan, amikor kiderült, hogy a kedvese megölte és feldarabolta az elődeit: elvette a börtönben a büntetését töltő nőt. Carranza azóta könyvet is írt az életéről „Meine zwei Leben: Die wahre Geschichte der Eislady (Két életem: a jégkrémes nő igaz története)” címmel.

(New York Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik