Nagyvilág

Donald Trump három éve még óriási problémának tartotta Oroszországot

És Barack Obamát kritizálta, hogy nem mutat erőt.

Alig pár év alatt gyökeresen megváltozott Donald Trump hozzáállása Oroszországgal kapcsolatban: 2014 tavaszán még az Egyesült Államok „legnagyobb problémájának” és „legfőbb geopolitikai ellenlábasának” tartotta Oroszországot – idézte fel a CNN.

A Fox News műsorában 2014. március 24-én Trump arról beszélt, hogy Mitt Romney korábbi republikánus elnökjelöltet kinevették, amikor azt mondta: Oroszország hatalmas problémát jelent. Majd kiderült, hogy tökéletesen igaza volt – folytatta Trump. Példaként említette, hogy Iránban és Szíriában is átvette Oroszország az irányítást.

Pár héttel korábban, március 3-án ugyanott azt fejtegette, hogy Oroszország gazdaságilag gyenge, és ezen a téren számos ellenlépést lehetne tenni vele szemben, ha meglenne rá az akarat.

2014. március 14-én az NBC műsorában is amellett kardoskodott Trump, hogy Oroszországgal szemben vezessenek be büntetőintézkedéseket. Azt mondta, erőt kell mutatni Oroszországgal szemben, és Barack Obamát kritizálta, „aki elől Putyin elette az ebédjét”.

A pénteken hivatalba lépő elnök 180 fokos fordulatáról Trump kabinetjét is szerette volna megkérdezni a CNN, de ők nem akartak nyilatkozni erről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik