Nagyvilág

Szén-monoxid-mérgezés mentette meg egy nő életét

A szénmonoxidot csöndes gyilkosnak is nevezik. Mivel teljesen színtelen és szagtalan, a legtöbb áldozata csak akkor fedezi fel, hogy bajban van, amikor már késő. Ezért életveszélyes a gázkészülékek mellett megbízható szén-monoxid-riasztó nélkül élni.

Egy buffalói nőnek viszont különös módon éppen annak köszönheti az életét, hogy nem működtek a házában a riasztók. Az ötven éves, Lockportban élő Laurie Baumgartner Pinzel december 28-án hajnali 2 óra körül felkelt, mert ki kellett mennie a mosdóba. A fürdőszobában azonban összeesett és beverte a fejét a kagylóba.

Annyira fájt a feje, hogy már nem tudott visszaaludni. Nem sokkal később a fia, Joseph is felébredt, mert mennie kellett dolgozni. Elindulni azonban nem bírt, mert iszonyatosan fájt a feje. Aztán felébredt a férje, John is. Amint ránézett a feleségére, és a fiára, rögtön tudta, hogy valami nincs rendben. Kiterelte a családját a szabadba, és hívta a tűzoltókat.

Szerencsére még épp időben. Mindhármukat kórházba szállították. Mivel beverte a fejét, a nőt CAT-szkennerrel is megvizsgálták. Agyi aneurizmát találtak nála, amire még semmilyen tünet sem utalt, de később súlyos, életveszélyes problémákat okozhatott volna.

Bár a család házában több szén-monoxid-riasztó is volt, az előző nap kikapcsolták őket, mert kimerültek az elemeik, így folyamatosan csipogtak. Laurie azt mondja, épp aznap délelőtt akart új elemeket venni, amikor megtörtént a baj. Ha nem halogatja a dolgot, az agyi problémáját szinte biztosan nem fedezik fel időben.

(via Buffalo News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik