Nagyvilág

Hófehér nappaliban tévézgethet majd hétvégenként az ex-amerikai elnök és Michelle

A Fehér Ház után elég nehéz lehet bármilyen otthont elég tágasnak és komfortosnak érezni, ezt azért leszögezhetjük. Ugyanakkor felesleges aggódni, az Obama család nem fog semmiben sem hiányt szenvednie, miután átadta otthonát Trumpéknak. Na jó, a szakácsról le kell mondaniuk.

Ha minden igaz, már megvan az ex-elnöki lakosztály Kaloramában, Washington északnyugati negyedében. A ház nem kicsi, csaknem 800 négyzetméteres, úgyhogy mind a négyen kényelmesen elférnek majd benne. 

obama háza

A kilenc hálós és ugyanennyi fürdőszobás kúria 1928-ban épült, és jelenleg is a Fehér Ház ex-sajtótitkára Joe Lockhart birtokában van. Korábban 5,3 millió dollárért vásárolta meg az ingatlant.

A család azonban nem fogja megvenni a házat. Állítólag azt tervezik, hogy csak addig maradnak Washingtonban, amíg Sasha befejezi a középiskolát 2018-ban. A hírek szerint bérelni szeretnék a házat, aminek havi költsége ingatlanosok becslése alapján havi 22 ezer dollár, vagyis nagyjáól 6,5 millió forintnak megfelelő összeg lesz.

 

obama ház

A környék természetesen bővelkedik befolyásos lakókban, Obamáéktól nem messze él Bill és Hillary Clinton, illetve egy rakat ország nagykövetsége található itt.

De a házban sem az ex-elnök családja lesz az első híres lakó, egykor a kúria tulajdonosa volt Charles Hamilton Maddox kapitány, aki mindkét világháborúban szolgált, és aki a haditengerészet repülőgépein tesztelte a rádióberendezéseket.

obama ház

obama ház

 (via)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik