Külföld
Some of the students is getting ready for the class to start

Fotósorozat: az egyik legnagyobb nyomornegyed gyermekeinek életét a balett teszi színessé

Vincze Miklós
Vincze Miklós

újságíró. 2017. 01. 12. 15:03

A gyerekek így egy időre megfeledkezhetnek az őket körülvevő szegénységről, és a világ legszebb színpadaira képzelhetik magukat.
Korábban a témában:

A kenyai fővárosban, Nairobiban élő svéd fotóriporter, Fredrik Lerneryd már évek óta fényképezi a fekete kontinens egyik legnagyobb nyomornegyede, a Nairobihoz tartozó, negyedmillió embernek otthont adó Kibera mindennapjait, így az itt élő gyerekek furcsa hobbiját is:

a balettórákat,

hiszen a szegényes lakóházak feltérképezhetetlen dzsungelének közepén fekvő iskola minden szerdán szokatlan balett teremmé alakul – a diákok összetolják a padokat és székeket, majd az iskolai egyenruhát vakítóan kék és rózsaszín ruhákra cserélik.

A negyven fős csoportot az egykor Európa számos pontján táncosként dolgozó Mike Wamaya vezeti, a gyerekek pedig természetesen isszák a szavait, hiszen segítségével legalább néhány órára felülemelkedhetnek a nem túl megnyugtató hétköznapokon.

Mike Wamaya is a former proffessional dancer and teacher for the ballet class, The ballet is part of Annos Africa, a charity who also have art classes, traditional dance music and much more in slum areas around Kenya
Some of the students is getting ready for the class to start
"When I was young I saw ballet on TV, I liked the dance and the pointing shoes, and I wanted to be a ballerina since then" says Pamela 13, one of the older students in the class
Some of the older girls is practicing a dance they do together. There is always curious onlookers when the students practice
The mix of classical music, Mike's voice going" One, Two, Three Four!" and the colourful dresses turns the grey cold room into a real ballet studio

Az adományokból szerzett balettcipők persze a legtöbbször nem is illenek a gyerekek lábaira, de ők örömmel hordják őket, bár kímélik azokat, így a legtöbbször csak mezítláb gyakorolnak a félhomályba burkolózó teremben.

Cynthia and two boys from the group is the ones who hands out donated shoes to the rest of the group. The kids themself notice a huge difference dancing in shoes, and you can see the happiness in their eyes when they find a pair that fits.
The room is small, dark and cold, but after a few minutes the room is warm. In the group its about 30 kids so it's very crowded and the space is limited. Wendy and the other kids have to watch out so they don't knock one of the other kids while they dance.

Az ötlet a Kenya-szerte jótékony munkát végző szervezetek, a brit gyökerű Anno’s Africa és a One Fine Days fejéből pattant ki, akik a gyerekeket táncolni, zenélni, filmezni, vagy épp írni tanítják.

vissza a címlapra

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.