Nagyvilág

„Feketéknek nem adunk borravalót”

Számlán üzentek a rasszista vendégek.

Kelly Carter az Anita’s New Mexico Style Cafe nevű Ashburn-i (Virginia állam) étteremben dolgozik. Az afroamerikai pincérnő a napokban két huszonéves vendéget szolgált ki, a fiatalok burritót ettek, távozásukkor valamivel több mint 30 dollárt fizettek. A számlán a borravalóra vonatkozó részt kihúzták, és hogy érthetőbb legyen a hozzáállásuk, még a biztonság kedvéért odaírták alulra a következő mondatot is:

Remek szolgáltatás. Fekete embereknek nem adunk borravalót”.

A rasszista üzenetnek elég gyorsan híre ment, és meglehetősen felháborította az étterem törzsvendégeit. A BBC beszámolója szerint az eset után rengetegen csak azért látogattak el a helyre, hogy Kellynek jelképesen borravalót adjanak – vagy csak azért, hogy megöleljék.

Az üzletvezető szerint az eset méltó folytatása az elnökválasztási kampány során tapasztalt gyűlöletnek: az elmúlt másfél évben a rasszizmus témája ismét állandóan napirenden volt, és egyeseknek sikerült olajat önteni a tűzre.

A leginkább érintett, Kelly, azt mondja, egyetlen gyűlölködő üzenet nem tántoríthatja el; és ha legközelebb ismét betérne hozzájuk a fiatal pár, örömmel kiszolgálná őket.

Az incidens után valaki gyűjtést indított az interneten a pincérnő támogatására. 2000 dollárt szerettek volna összegyűjteni; ehhez képest eddig 141 ember összesen 3431 dollárt dobott össze, és még 4 napig lehet adakozni.

twitter.com/ABC7Mike
twitter.com/ABC7Mike

 

Kiemelt fotó: Twitter/ABC7Mike

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik