Nagyvilág

15 éves lány vágta át egy hétéves kislány torkát

A gyilkosság sokkolta a briteket, még a kormányfő is megszólalt az ügyben.

A brit hatóságok vádat emeltek emberölés vádjával egy 15 éves lány ellen, aki a vád szerint halálra késelt egy hétéves kislányt az angliai York városában – jelentette a helyi sajtó. A meg nem nevezett vádlott szerdán jelent meg egy helyi bíróság előtt egy pár percig tartó meghallgatásra, amin ismertették az ellen hozott vádakat a hétfőn történt gyilkossággal kapcsolatban.

A hétéves Katie Roughra kutyasétáltatók bukkantak hétfő délután egy focipályaként is használt füves területen, egy csendes zsákutca közelében. A kiérkező mentősök és rendőrök még megpróbálták újraéleszteni a lányt, akit gyorsan egy yorki kórházba szállították, de nem sokkal később halottá nyilvánították.

katie-rough
Katie Rough édesanyja decemberi esküvőjén

A brit sajtóban megjelent hírek szerint a lány mellkasán és nyakán sebesült meg. A gyilkos fegyver egy tapétavágó kés volt – derült ki a szerdai bírósági meghallgatáson. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a 15 éves lány miért ölte Katie-t, és azt sem, milyen kapcsolatban álltak. A vádlottat, aki szerdai meghallgatásán nem mondott semmi a bíróság előtt, előzetes letartóztatásba helyezték.

Az eset nagy vihart kavart Nagy-Britanniában. Az áldozat családjáról megemlékezett a brit parlamentben az ellenzéki Munkáspárt vezetője, valamint a brit kormányfő is, akik részvétüket fejezték ki a szörnyű eset miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik