Nagyvilág

Az év első perceiben végre is hajtották az év rablását

Nem fér hozzá kétség, egy jó előre megtervezett akciót hajtott végre három ékszerrabló az újév első perceiben, New Yorkban. Szinte az is biztos, hogy belsős segítséget kaptak.

Az elkövetők hatmillió dollárt (közel 1,8 milliárd forintot) érő zsákmánnyal léptek le egy belvárosi ékszerkereskedésből. A bűnözők az újévet köszöntő lármát használták ki: amint eldörrentek az első petárdák és tűzijátékok, kalapáccsal, és feszítővassal estek neki a tizenhat emeletes épület hatodik szintjén lévő üzlet ajtajának. Mindeközben hétezer rendőr járőrözött az épülettől néhány sarokra, csakhogy ők a Time Square-en összegyűlt tömegre figyeltek.

Az elkövetők így sem voltak elég elővigyázatosak. Egy biztonsági kamera még az üzlet előtt videóra vette őket, az egyikük, egy fehér bőrű, szakállas férfi arca tisztán látszik a videón.

Miután betörték az ajtót, a rablók egy helyiségbe jutottak, amelyikben négy széf volt. Ezek közül kettőt rámoltak ki: vagy tudták hozzájuk a kombinációt, vagy valaki nyitva hagyhatta őket. Egy belső kamera felvételén az látszik, hogy az egyik rabló telefonon beszél valakivel, miközben az egyik széfet nyitja, vagyis nem kizárt, hogy volt egy negyedik elkövető is, aki távolról segítette társait.

A két érintetlenül hagyott széfben, további hétmillió dollár értékű ékszer volt. A rablást csak vasárnap délután háromkor fedezték fel. A rendőrség egyelőre ismeretlen tetteseket keres. Az üzlet tulajdonosa jelenleg nincs a városban, már jóval korábban Indiába utazott.

(New York Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik