Nagyvilág

2017 októberében vége lesz a világnak, a gazdagok már építik a bunkereiket

A reggeli hírvadászat közben már egyre kevesebb cikk van, ami átüti a zajt, és felkelti az ember érdeklődését, de valljuk be,

olyan nincs, hogy egy jó világvégére ne lennénk vevők.

A “hamarosan mind meghalunk, nincs menekvés” típusú írások olvasása közben az a legfontosabb, hogy végig úgy gondoljunk a szövegre, mint egy jól kitalált fikcióra és ne úgy, mint egy komoly hírre. Ha ezeket a szempontokat figyelembe vesszük, akkor remekül szórakozhatunk az olyan komornak szánt vészjósló mondatokon, mint hogy

az embereknek, akik túlélték a sugárzást, a patkányokkal kell majd az utcán élniük, ez lesz majd a földi pokol.

De persze nem maradhat el a klasszikus összekacsintás sem,

a gazdagok már építik a bunkereiket, hogy túlélhessék a világvégét.

Idézőjeles tudós, idézőjeles elit

Az ügyeletes világvégét ezúttal a Metro kezdte el terjeszteni, ők adtak hírt ugyanis David Meade írásáról, amely a Planet X: The 2017 Arrival, vagyis az X Bolygó: A 2017-es érkezés címet kapta. Az oldal által is csak idézőjelbe tett “kutató” a

Legújabb Minden Titkot Felfedő

könyvében megoszt minden olyan információt, amit a

Nemzetközi Titkos Elit

el akar rejteni a világ elől, vagyis azt, hogy hamarosan vége lesz a világnak. Meade nem nagyon erőltette meg magát, hiszen egy már 2012-ben cáfolt elméletet melegített fel. A lassan már évtizedek óta keringő Nibiru-teória szerint a földet egy nála sokkal hatalmasabb halott bolygó fogja elpusztítani, mégpedig úgy, hogy nekiütközik.

A NASA 2012-ben, vagyis több mint négy éve unta meg a folytonos Nibiruval való riogatást, ezért közzétettek egy anyagot, amelyben pontról pontra cáfoljak a legtöbbet ismételgetett tévhiteket. A folytonos cáfolatok ellenére szinte évről vére feljönnek ezek a témák, így felvetődik a kérdés, hogy miért érdekel még mindig minket ez a sok baromság?

Nekünk van írva

Mint ahogy fentebb említettem, érdemes ezekre a cikkekre úgy tekinteni, mint szórakoztató írásokra, akárcsak egy fikcióra vagy egy fantasyre, mivel ezek lényegében azok is. A világvége írások minden igényt kielégítenek, amire csak szükségünk van, vagy ami érdekel bennünket.

  • Katasztrófa
  • Riasztó jövő
  • Ellenségkép

De épp ezért könnyebb is megkülönböztetni őket a valódi hírektől, mivel a sok kitaláció előbb vagy utóbb logikai buktatókba ütközik, ilyen például az elit kérdése is, ami remek hívószó a tömegeknél, ám ha belegondolunk, egy hatalmas bolygó becsapódásánál mit érnének a bunkereikkel vagy a pénzükkel.

Akárhogy is, már most érdemes várni az októbert, hogy megtudhassuk, épp miért nem jött el a világvége, csakúgy, mint 2000-ben, 2012-ben, vagy mint minden évben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik