Nagyvilág

Tévedésből élve főztek meg 81 csirkét

A szörnyű eset az Egyesült Királyságban, egy 1 Stop Halal nevű üzletlánc húsfeldolgozó telepén történt. Az előírások szerint az feldolgozot állatokat a lehető legkisebb fájdalom árán kell megölni, azok nem szenvedhetnek, vagy élhetnek át elviselhetetlenül kínokat. Ennek megfelelően az üzem egy úgynevezett elektromos medencét használ.

A feldolgozás első fázisában a medencében lévő vízbe áramot vezetnek, így az abban lévő állatok minimális fájdalom után kimúlnak. Most azon valami hiba folytán nem került áram alá a medence, így a 81 csirke élve került a kövektező fázisba, ami a főzés.

A lánc Angliában szállított olyan nagy szupermarketeknek is, mint a Tesco, a Morrisons vagy a Sainsbury. A 1 Stop Halal vezetője, Ranjit Singh Boparan a hatóságoknak elismerte, hogy a tévedésből okoztak hihetetlen kínokat 81 csirkének, ami miatt 8 ezer, majd további 6 ezer font bírságolták őket.

Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen embertelen körülmények között kellett meghalnia az állatoknak, szükségtelen szenvedést okozva ezzel nekik.

Zárta mondandóját Boparan.

Metro

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik