Nagyvilág

Az oroszok visszavágnak Amerikának, ők is diplomatákat utasíthatnak ki

Az orosz külügyminisztérium 35 amerikai diplomata kiutasítására tett javaslatot Vlagyimir Putyin elnöknek, válaszul az előző nap bejelentett hasonló amerikai intézkedésre, jelentette be Szergej Lavrov, a tárca vezetője pénteken Moszkvában.

A külügyminiszter hozzátette: a tárca emellett azt javasolja, hogy tiltsák meg az Egyesült Államoknak két moszkvai létesítmény használatát.

Washington csütörtökön szankciókat vezetett be orosz személyekkel és intézményekkel szemben az állítólagos orosz hackertámadások miatt, 35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból.

Lavrov azt hangoztatta, hogy az amerikai vádak alaptalanok, de Moszkva nem hagyja válasz nélkül az amerikai szankciókat és a kölcsönösség elve alapján cselekszik.

Medvegyev: kár, hogy így ér véget

Sajnálatos, hogy a kapcsolatok helyreállításával induló Obama-kormányzat oroszellenes agóniával múlik ki. Nyugodjék békében, reagált az egyik közösségi oldalon pénteken az Oroszország ellen bevezetett újabb amerikai szankciókra Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök.

A Kreml szóvivője már csütörtökön törvénytelennek nevezte az amerikai lépéseket. Dmitrij Peszkov hangsúlyozta, hogy Oroszország megfelelő választ fog adni. Jelezte, hogy az orosz lépésekről Vlagyimir Putyin elnök hoz majd döntést.

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik