Nagyvilág

Orosz légikatasztrófa: jó állapotban került elő a fekete doboz

Nincs akadálya a vizsgálatnak.

Megfelelő állapotban van a vasárnap tengerbe zuhant orosz utasszállító gép fekete doboza – tudta meg a TASZSZ hírügynökség az ügyre rálátó forrásától.

Az adatrögzítő nem túl nagy mélységben feküdt a tenger mélyén két napig. Tekintettel arra, hogy a védőburok nem sérült súlyosan, kijelenthetjük, hogy az állapota lehetővé teszi, hogy információkat nyerjünk ki belőle

– közölte a neve elhallgatását kérő illetékes.

A három fekete doboz egyikét az orosz légierő Moszkva melletti tudományos kutató intézetébe szállították. Az elemzés előtt az adatrögzítőt desztillált vízben megtisztítják.

Egy másik illetékes arról beszélt, hogy a gép több mint 500 kilométeres sebességgel haladt, amikor a tengerbe zuhant. A pilóta jobbra akart kanyarodni, és erősen felemelt orral haladt. Egy másik illetékes szerint a gép rendkívül nagy állásszögben repült, és egyik oldaláról a másikra billegett. A szerencsétlenségnek több oka is lehetett: a személyzet hibája és az egyik hajtómű meghibásodása. A szakértők rámutattak, hogy erősen felhúzott orral a Tu-154-es elveszítheti a felhajtóerőt.

Makszim Szokolov közlekedési miniszter újságírók előtt kijelentette: korainak tartja, hogy következtetéseket vonjanak le, de ő is megerősítette, hogy terrorcselekmény nem szerepel a fő feltételezett okok között. Azt is hozzátette, hogy a repülőtér munkájával kapcsolatban sem merült fel semmilyen kifogás, ahonnan a gép lezuhanása előtt felszállt. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik