Nagyvilág

Obama elárulta, mit csinál azután, hogy elhagyja a Fehér Házat

A hivataláról január 20-án leköszönő Barack Obama amerikai elnök azt mondta egy interjújában, hogy legyőzte volna Donald Trump megválasztott elnököt, ha a törvény szerint indulhatott volna egy harmadik mandátumért.

Obama szerint mozgósítani tudta volna az amerikaiakat, mert a szavazók is azt gondolják, hogy az az irány, amit ők képviseltek, helyes volt.

 A többség még mindig hisz abban az egységes Amerikában, amely toleráns, sokszínű, nyitott, tele van energiával és dinamizmussal. A probléma az, hogy ez nem mindig érvényesül a politikában.

A leköszönő elnök azt is elmondta, őt a szíve és az idealizmusa vezette. Elmesélte, nemrég párttársaival részt vett egy vacsorán, és többször is elérzékenyült.

Úgy érzem, mintha egy együttes oszlana fel.

– tette hozzá.

Obama azt is elárulta, mit csinál majd, ha átadja az elnökséget.

Elviszem a feleségemet valami jó kis nyaralásra, megérdemli.

Azt is megígérte, kicsit háttérbe húzódik, miután leköszön.

Donald Trump azonnal reagált a Twitteren, és azt írta, Obama semmiképpen nem tudta volna legyőzni őt. Trump szerint azért képtelenség, hogy Obama győzött volna, mert elnöksége alatt az amerikai cégek rengeteg állást helyeztek ki külföldre, nem volt sikeres az Egyesült Államok küzdelme az Iszlám Állam dzsihadista szervezet ellen, és mert szerinte kudarcba fulladt Obama egészségügyi reformja.

(nypost.com)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik