Nagyvilág

George Michael hat legnemesebb cselekedete, amiket sosem vert nagy dobra

George Michael nagylelkű volt, bár kevesen tudták róla. Vasárnapi halála óta több történet is napvilágot látott önzetlen tetteiről, ezeket próbáltuk most összeszedni.

1) 15 ezer fontot adott egy idegennek lombikbébi kezelés finanszírozására.

A Deal Or No Deal című televíziós játékban az egyik résztvevő arról számolt be Richard Osman műsorvezetőnek, hogy lombikbébi kezelésre gyűjt. George Michael látta az adást, majd megkereste a hölgyet és kifizette neki a szükséges összeget.

2) Létrehozott egy fogyatékkal élő gyermekek jogaiért küzdő alapítványt.

3) Hajléktalanszállón dolgozott.

Önkéntes munkájával segítette a hontalanokat, az ott dolgozó alkalmazottakat pedig megkérte, tartsák titokban tevékenységét.

4) Milliókat adományozott a Childline jótékonysági szervezetnek.

Esther Rantzen, a Childline nevű alapítvány alapítója arról számolt be, hogy George Michael a Jesus To a Child című 1996-os dalának jogdíját jótékonysági célra ajánlott fel náluk.

Évek alatt dollármilliókat juttatott el hozzánk, és azt terveztük, hogy jövőre, fennállásunk harmincadik évfordulóján koncertet szervezünk a tiszteletére, megköszönve ezzel, hogy gyermekek százezren segített

– fogalmazott.

5) Ingyenjegyek százait adta egy osztrák kórház dolgozóinak.

Ezer koncertjegyet küldött a bécsi AKH kórház ápolóinak, itt kezelték 2011-ben tüdőgyulladással.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem minden orvosnak és ápolónőnek, hogy megmentették az életem és gondoskodtak rólam

– fogalmazott akkor George Michael.

6) Gyerekeknek és AIDS-eseknek adományozta a Don’t Let the Sun Go Down on Me című slágerből származó bevételt.

Michael és Elton John közös száma hetekig volt toplistás az Egyesült Államokban és Európában is. Keresetét három különböző alapítvány között osztotta szét.

Meghalt George Michael

(Independent, kiemelt kép: Getty Images Hungary)

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik