Nagyvilág

Lezuhant orosz gép: kizárják a terrorizmust

Az orosz fegyveres erők kórusának vezetője is a gépen utazott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 92 emberrel a fedélzetén a Fekete-tengerbe zuhant az orosz védelmi minisztérium Szocsiból a szíriai Latakiába tartó utasszállító repülőgépe, túlélőkről nincs hír. A gépen katonák mellett a fegyveres erők kórusának tagjai és újságírók utaztak.

Az orosz parlament felsőházi védelmi bizottságának elnöke, Viktor Ozerov a RIA Novosztyi hírügynökségnek azt mondta: a légiszerencsétlenség lehetséges okai közül teljesen kizárták a terrorizmust. Sajtóértesülések szerint műszaki hibát vagy pilótahibát sejtenek.

Az orosz védelmi minisztérium nyilvánosságra hozta a repülőgép utaslistáját. Eszerint az Alekszandrov együttes 64 tagja, köztük Valerij Halilov, az együttes vezetője utazott a Tu-154-esen. Az Alekszandrov együttes az orosz hadsereg kórusa, az együttesnek zenészei és táncosai is vannak.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint első osztályú, tapasztalt pilóta, Roman Volkov vezette a gépet. A Tu-154-est 1983-ban helyezték forgalomba, utoljára 2014 decemberében esett át nagyjavításon. (AP, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik