Nagyvilág

Eltűnt az orosz védelmi minisztérium repülőgépe, 91-en utaztak rajta

Szocsiból tartott a szíriai Latakiába.

Röviddel felszállás után eltűnt a radarról az orosz védelmi minisztérium repülőgépe – tudósít az MTI. A Tu-154-es mintegy száz emberrel a fedélzetén szállt fel Szocsiból.

A gép a szíriai Latakiába ment volna, ahol orosz légitámaszpont van. A hatóságok a gép keresését szervezik – tudta meg a TASZSZ hírügynökség a krasznodari terület mentőszolgálatánál dolgozó forrásától.

Az orosz állami RT televízió beszámolója szerint 91-en voltak a gép fedélzetén. Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint 83 utas és nyolcfős személyzet volt a gépen, amelyen az orosz fegyveres erők kórusa utazott Latakiába, ahol újévi koncerten vettek volna részt. Kilenc újságíró is velük volt.

A gép moszkvai idő szerint 5 óra 20 perckor szállt fel. 5 óra 40 perckor be kellett volna jelentkeznie, de erre már nem került sor.

A keresést Szergej Sojgu védelmi miniszter személyesen koordinálja, Vlagyimir Putyin elnök is folyamatosan tájékozódik. A RIA hírügynökség értesülései szerint műszaki vagy emberi hibát tartanak valószínűnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik