Nagyvilág

Nagyon nehéz azonosítani a mexikói robbanás összeégett áldozatait

Többeknek még a nemét sem tudták megállapítani a hatóságok.

A Mexikóváros közelében lévő tűzijáték-piacon kedden történt robbanás 31 halálos áldozata közül többen annyira összeégtek, hogy még a nemüket sem lehetett megállapítani – közölte az államügyész. Alejandro Gomez elmondta: eddig 13 személyt tudtak azonosítani, az elszenesedett holttesteket DNS vizsgálatnak vetik alá.

Getty Images Hungary
Getty Images Hungary

Több mint hetven sebesültje is van a robbanásnak, köztük három súlyosan megégett gyerek, akiket az Egyesült Államokba fognak átszállítani kezelésre.

A tűzijáték-piac mintegy háromszáz standjának nyolcvan százaléka megsemmisült. Az ügyészi hivatal tájékoztatása szerint először hat robbanás történt, ami láncreakciót váltott ki. Gomez nem kívánt találgatásba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy miért történhetett meg a tragédia. „Egyelőre nincsenek teóriáink, az elsődleges most a sebesültek ellátása, a holttestek elszállítása és a vészhelyzet felszámolása” – mondta.

Getty Images Hungary
Getty Images Hungary

A túlélők azt mondták, pokoli volt, ahogy minden irányból tűzijátékok szálltak fel, hatalmas pánikot és pusztítást okozva. Legalább három órán keresztül lángolt a piac, ahol a közelgő karácsonyi és újévi ünnep miatt óriási volt a forgalom.

Ugyanitt 2005-ben már történt hasonló katasztrófa, akkor több tucatnyian sebesültek meg egy robbanássorozat miatt. (BBC)

Getty Images Hungary
Getty Images Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik