Nagyvilág

Kamion hajtott a karácsonyi vásárba Berlinben, kilenc halott

Legkevesebb kilencen meghaltak, ötvenen megsérültek a vásárban, úgy tudni, szándékosan hajtott a kamion az andalgók közé. Az egyik elkövető megvan, a másikat lelőtték.

Egy teherautó belehajtott a berlini karácsonyi vásárba, a város nyugati Charlottenburg negyedében, a Breitscheidplatz nevű téren – írja az RT. Többen megsérültek a rendőrség szerint, és sajnos

nemrég kilenc halottról írtak, de sok lehet a sérült is, a Bild egyenesen ötvenről ír.

A lengyel rendszámú kamion a Budapester Strassén hajtott végig a járdán (állítólag kivilágítatlanul), a forgalmas utat le is zárták. Az egyik fő veszély a gázszivárgás, ezért is kiürítették a környékét.

A dpa hírügynökség szerint az egyik elkövetőt – a sofőrt – elfogták, a másikat megölték. A TASZSZ orosz hírügynökség úgy tudja, a sofőr lengyel állampolgár.

Az előbbi információt megerősítette Twitterén a berlini rendőrség is. Úgy tudni, az állatkertnél kapták el az illetőt.

Berlinben óriási a készültség, az állatkertnél géppisztolyos rendőröket láttak. Már német városokban is megerősítették a karácsonyi vásárok őrzését. A történtekről a német rendőrség már szándékos bűncselekményként beszél. (Élő közvetítést a helyszínről itt és itt talál.) Képek a történtekről:

Júliusban már történt egy teherautós ámokfutás a franciaországi Nizzában, ahol 86 embert gázolt el a tengerparti promenádon egy iszlamista, akit aztán agyonlőttek a rendőrök. Emellett 434 ember megsérült Franciaország legsúlyosabb merényletében a párizsi óta. A bevándorlásellenes AfD párt egyik képviselője máris sikeresen és érzéketlenül összekötötte Nizzát a berlini támadással, az egészet pedig Angela Merkel menekültpolitikájával.

Ha aggódik berlini ismerőseiért, a Facebook segítségével így ellenőrizheti, jelentették-e már, hogy biztonságban vannak.

Cikkünket frissítjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik