Nagyvilág

Gépfegyert vitt ki a UPS a gyerekjáték helyett egy családnak

A karácsonyi ajándéknak szánt játékrepülő helyett egy fegyvert kaptak.

Tévedésből egy gépkarabélyt szállított ki a UPS amerikai csomagküldő szolgálat egy New York-i házaspárnak, miközben ők egy karácsonyi ajándéknak szánt játékrepülőt rendeltek – jelentette szombaton a CBS New York. A távcsővel ellátott fegyver mellé tölténytárat és egy állványt is kaptak. „A rendőrök elmondása szerint a távcső igencsak kifinomult volt” – mondta el a házaspár férfi tagja.

A neve elhallgatását kérő házaspár a CBS-nek elmondta: eredetileg ők egy játékrepülőt rendeltek, amit egyik barátjuk gyerekének akartak adni karácsonyra. A küldeményt egyébként hatéves unokájuk előtt nyitották fel. Amint meglátták, hogy mi van a csomagban, azonnal értesítették a rendőrséget. A hatóságok a fegyvert lefoglalták.

Gépkarabély csomag Fotó: CBS New York
A csomagban talált gépkarabély (Fotó: CBS New York)

Mint kiderült, a gépkarabélyt – aminek típusát nem közölték – eredetileg egy fegyverkovácsnak kellett volna leszállítania a UPS-nek. A csomagküldő cég szóvivője „nagyon szokatlan esetként” jellemezte a tévedést, és közölte, hogy vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy az hogyan történhetett meg.

A szóvivő elmondta, hogy szoktak fegyvereket is kiszállítani, de csak korlátozott esetekben. Mint elmondta, a cég sima egyszerű vevőknek nem ad át lőfegyvereket, csakis gyártók, boltosok, nagykereskedők és gyűjtők között vállalják bizonyos fegyverek kiszállítását.

A házaspárnak egyébként egy nappal később kivitték a játékgépet, amit rendeltek. A összecserélt csomagok kapcsán a férj megjegyezte: „Mi lett volna, ha olyan embernek megy ki (a fegyver), akinek rossz szándékai vannak, és nagyszerű lehetőségként tekintett volna az esetre?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik