Nagyvilág

Fegyvernek nézték a feszületet, agyonlőtték a 73 éves beteg férfit

Egy amerikai rendőr hét lövést adott le a demenciában szenvedő bácsira, akinek a családja szerint gyilkosság történt.

Egy 73 éves férfit lőttek le a rendőrök az Egyesült Államokban, mert azt hitték, fegyver van nála. Kiderült, hogy nem pisztoly volt nála, hanem egy műanyag feszület, amit csak később talált meg nála a halottkém. A rendőrök bejelentésre vonultak ki, a telefonáló vélhetően a feszületet nézhette fegyvernek. A 73 éves áldozat több felszólításra sem volt hajlandó megállni, kivenni kezét a zsebéből, a rendőrök felé közeledett. Az egyik tiszt ezért hét lövést adott le a férfira.

A helyi rendőrfőnök elmondta: a telefonhívás mellett két tanú is azt vallotta, hogy azt hitték fegyver van az idős úrnál. A férfi megpróbált bejutni egyik szomszédja lakásába, majd pár órával később egy szemben lakó nő autójába akart beszállni. Szemtanúk szerint furcsán viselkedett, és úgy tartotta a kezét a zsebében, mintha pisztoly lenne nála. A nő hazamenekült, és a barátja hívta fel a rendőröket azzal, hogy az idős férfi fegyverrel hadonászik.

Az áldozat családja független vizsgálatot követel, és gyilkosságról beszél.

Nehéz beletörődni, hogy apánk élete ilyen brutálisan, kegyetlenül és hirtelen ért véget

– áll a család közleményében. A rendőrfőnök együttérzéséről biztosította a családot, s úgy vélte: a lövéseket leadó rendőrnek nagy stressz alatt, nagyon nehéz helyzetben kellett döntenie. Az ügyben érintett összes rendőrt kényszerszabadságra küldték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik