Nagyvilág

Letartóztattak egy férfit a brutális berlini metrós támadás ügyében

Letartóztatott egy férfit a berlini rendőrség annak a brutális testi sértésnek az ügyében, ami az egész világon hatalmas felháborodást váltott ki, miután elterjedt az esetről készült videó.

A metróállomás biztonsági kamerája október 27-én, éjfél után rögzítette a jelenetet. Először egy fiatal nő jelenik meg a képen, aki egyedül sétál le a lépcsőkön a peronhoz. Nem sokkal mögötte, egy négyfős, láthatóan részeg férficsapat érkezik. Az egyikük, látszólag minden ok és előzmény nélkül hátba rúgja a lépcső közepén járó, 26 éves nőt, aki lerepül, és hatalmasat esik. A lent állók azonnal a segítségére sietnek, a négy férfi pedig egyszerűen elsétál.

A felvételt több mint egy hónappal később, december 8-án hozta nyilvánosságra a rendőrség, hogy a lakosság segítségét kérjék, a tettes felkutatásához. A videó vírusként terjedt a közösségi portálon, és a világon mindenütt hatalmas felháborodást váltott ki, különösem a németek körében.

Miután a rendőrség felhívására napokig nem jelentkezett senki, Michael Kuehr, német sztártestőr (az ő cége védi többek között Lady Gagát, és  Charlize Theront) kétezer eurót (kb. 630 ezer forintot) ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Az 54 éves testőr azt nyilatkozta, azért tett felajánlást, mert az ügy annyira felkavarta, hogy kis híján elhányta magát reggeli közben, miközben először látta a videót. Később kiderült, hogy másvalaki is komoly összeget ajánlott fel az ügy megoldásához. Egy üzletember, aki szeretné megőrizni az anonimitását, tízezer eurót (3,2 millió forintot) ajánlott fel: felét a nyomravezetőnek, felét pedig az áldozatnak.

(Metro, Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik