Nagyvilág

Kanadai újságírót fenyített a magyar gój motoros

A magyarországi állapotokról készített riportot egy kanadai újságíró, de a szélsőjobbról nem szívesen nyilatkoztak neki. A motorosvezér finom fenyítést is alkalmazott.

Az untig ismételt, szokásos riportot tolta le egy kanadai újságíró a szélsőjobbra tolódó Magyarországról, az egyenruhában masírozó brigádokról, menekültellenességről és antiszemitizmusról a CBC-nek, de ezúttal volt egy nem várt fordulat is:

Margaret Evans alaposan meg lett fenyegetve. Vagy nem is.

A riport in medias res azzal indul, hogy Evans és stábja betoppantak a módos Budapest melletti előváros egyik lakásába, ahol már várta őket Mészáros Imre, a Gój Motorosok vezetője. Az interjú némi emelt hanggal zárult rövidre, Mészárosnak nem tetszettek a kérdések, majd a lifttel lekísérte az újságírót, akivel – csak mellesleg, “információként” – közölte:

vannak Kanadában barátai, nem is akármilyenek, a Hells Angels maga.

Evans közölte vele, hogy ezt fenyegetésnek veszi, de Mészáros tagadta, hogy az lenne. Mellesleg el akarta érni, hogy az interjút ne közöljék. Nyomatékosításul a tolmácsnak is megírták e-mailben ugyanezt a fenyegetést.

Innen már a szokásos körök jönnek, pontokba szedve emeljük ki a lényeget:

  • Orbán Viktor borzasztó légkört teremtett a migránsellenes kampánnyal, majd megemlítik a menekültválság Magyarországot érintő főbb történéseit.
  • Előkerül a bizarr ásotthalmi videó, amin figyelmeztetik a migránsokat, mi vár rájuk, ha Magyarországra jönnek.
  • Beszélnek László Attilával, a Magyar Önvédelmi Mozgalom helyi vezetőjével, aki elmagyarázza, hogy adják át az általuk elfogott menekülteket a hatóságoknak. Mellesleg ő az egyetlen szélsőjobbos, aki feltételek nélkül adott interjút a stábnak, és előhozta a rég hallott “cigánybűnözés” fogalmát is.
  • Újra Orbánról írnak, aki “posztfasiszta” világot teremtett a média és független bíróságok elnyomásával stb.
  • Előkerül a jobbikos Gyöngyösi Zoltán hajdani zsidólistázós beszólása és Bayer Zsolt, a híres antiszemita kitüntetése is.
  • Heisler András Mazsihisz-elnök is beszél arról, hogy nem tartatják be a gyűlöletbeszéd elleni jogszabályokat Magyarországon. A durva dolgok márpedig mindig csak pár rossz szóval kezdődtek a történelemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik