Nagyvilág

Putyin elutasította Japán ajándékát

A japán kormány egy akitát, az ázsiai szigetországból származó kutyafajta egy példányát akarta ajándékozni az orosz államfőnek a jövő heti japán-orosz csúcstalálkozó alkalmából.

Putyinról köztudott, hogy kutyabarát, és a japán kormány azt tervezte, megajándékozza egy kan akitával, hogy társat kapjon az a nőstény akita, Jume, amellyel 2012-ben lepték meg őt.

Fotó: Getty Images Hungary
Fotó: Getty Images Hungary

Hagiuda Kojcsi japán parlamenti képviselő blogbejegyzésében adta hírül, hogy a japán ajándékot elutasították Moszkvában.

Sajnos, hallottuk az orosz féltől (az elutasítást), és elszálltak reményeink, hogy egy vőlegénnyel ajándékozzuk meg

– írta anélkül, hogy felfedte volna az elutasítás okát.

Abe Sindzó japán miniszterelnök és Vlagyimir Putyin december 15-16-án fog találkozni Japánban. Tárgylásaik középpontjában biztonsági kérdések és egy közös haditengerészeti mentő kiképzőközpont létrehozása áll, amelyről megszakadt a párbeszéd a két ország között az után, hogy Oroszország annektálta a Krím félszigetet.

Az orosz államfőnek van még egy karakacsan fajtájú kan kutyája, Buffi, amelyet a bolgár miniszterelnöktől kapott 2010-ben. Konni nevű labradorja, amely Szergej Sojgu jelenlegi védelmi miniszter ajándéka volt, 2014-ben elpusztult. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik