Nagyvilág

Templomban verték agyon a dühös szülők a pedofil trombitást

Korábban, mikor házi őrizetben volt, a házat is rágyújtották.

Meghalt az az argentin zenetanár, akit egy templomi koncerten vertek meg szülők azért, mert évekkel ezelőtt kisgyermekeket zaklatott.

Marcelo Fabián Pecollót még 2010-ben ítélték harminc év börtönbüntetésre 3-5 éves gyermekek molesztálásáért. Négy évvel később azonban lecsökkentették a büntetését, és szabadon engedték. Ezután trombitásként csatlakozott egy helyi zenekarhoz.

Október végén a 42 éves férfi egy templomban játszott a zenekarával, amikor feldühödött szülők egy csoportja berontott. „Pedofil erőszaktevő van a templomban, ebben a zenekarban játszik!” – kiabálták. A férfi megpróbált elmenekülni, de egy folyosón elkapták, a falhoz nyomták és addig verték, amíg vér folyt a száján. Szemtanúk szerint a saját trombitájával ütötték az erőszaktevőt.

A trombitás nem halt meg azonnal, súlyos sérülésekkel kórházba vitték, ahol kómába esett. Az argentin rendőrség megerősítette, hogy a múlt héten életét vesztette.

A templom papja, Jorge Osterheld elmondta: Pecollo támadói azoknak a gyerekeknek a szülei voltak, akik abba az óvodába jártak, ahol a férfi foglalkozásokat tartott.

Azt hiszem, azért jöttek, hogy megöljék. Ha nem lett volna senki, aki megvédi, ott helyben, az oltár mögött végeztek volna vele

– mondta.

Mire a rendőrök kiértek, a szülők távoztak. Eddig senkit nem tartóztattak le, de miután Pecollo meghalt, bántalmazásról gyilkosságra változott az ügy minősítése.

A pap elítélte a bosszút. Azt mondta: a gyermekek most már nemcsak a molesztálás miatt szenvednek, hanem azért is, mert a szüleik gyilkosság gyanújába keveredtek.

Még mielőtt ítéletet hoztak volna Pecollo ellen, a férfi házi őrizetben volt. A feldühödött szülők egy csoportja ekkor is megtámadta – rágyújtották a házat. (The Washington Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik