Külföld
EDITORS NOTE: Graphic content / The charred body of a rebel fighter lie on a street in the Bab al-Hadid neighbourhood, in Aleppo's Old City, on December 8, 2016, after Syrian pro-government forces took control of the area.
President Bashar al-Assad said victory for his forces in Aleppo would be a "huge step" in ending Syria's war, as government troops battled to retake more rebel ground. Regime forces have retaken about 80 percent of former rebel territory in Aleppo since launching an all-out offensive three weeks ago to recapture Syria's second city.

 / AFP PHOTO / GEORGE OURFALIAN

150 ezer ember halálra van ítélve Aleppóban

24.hu
24.hu

2016. 12. 08. 18:15

Korábban a témában:

Az utóbbi 26 nap heves harcaiban több mint 800 ember vesztette életét, mintegy 3 ezren sebesültek meg, a kormányerők ostroma miatt a városban rekedt civileket pedig gyakorlatilag a pusztulás fenyegeti

– közölte Brita Hadzsi Haszan, a kelet-aleppói városi tanács vezetője, aki a bombázások beszüntetésére és a keleti negyedekből kivezető biztonsági folyosók kialakítására szólított fel.

A szíriai kormányerők szerdán elfoglalták Aleppó óvárosát, visszafoglalva a felkelők 2012 óta ellenőrzött területeinek a háromnegyedét. A kormányerők megállíthatatlannak tűnő előrenyomulása nyomán a kelet-aleppói felkelőcsoportok szerdán közölték, hogy a lakosság kimenekítése és a sebesültek ellátása érdekében azonnali ötnapos tűzszünetet követelnek. Továbbá azt szeretnék, ha a város jövőjéről tárgyalások kezdődnének a konfliktusban érintett valamennyi fél részvételével.

A felkelők azonban nem jelezték, hogy Moszkva és Damaszkusz követelésének megfelelően el akarnák hagyni a még ellenőrzésük alatt lévő negyedeket.

A szíriai külügyminisztérium kedden kiadott nyilatkozatában azonban kijelentette, a damaszkuszi kormány nem hajlandó semmilyen tűzszünetet kötni Aleppóról, ha nem hagyja el a várost az összes felkelő.

Orosz és amerikai hírforrások szerint Washington és Moszkva az utóbbi napokban folyamatosan egyeztet arról, hogy megteremtsék a civilek kimenekítésének és az ENSZ-segélyek eljuttatásának a feltételeit. A Reuters brit hírügynökség közlése szerint egy ilyen egyezmény létrejöttének az esélye meglehetősen csekély.

 

Eközben Aleppó kormányerők által elfoglalt óvárosának egyik kórházából csaknem 150 fekvőbeteget és bajba jutottat menekítettek ki az éjszaka folyamán – mondta el a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC).

A betegek a közelben zajló harcok miatt napokig a kórház foglyai voltak. Tizenegyen vesztették életüket a kezelés hiánya vagy az eltévedt golyók miatt.

Száztizennyolc ápoltat három kórházban helyeztek el Aleppó kormányerők kezén lévő, nyugati részén, míg harminc nőt, férfit és gyereket ideiglenes szállókra vittek át. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.