Nagyvilág

Román hírportál: a miniszterelnök Soros György törvénytelen gyereke

UPDATE: Bár előzetesen tényleg igyekeztünk leellenőrizni, kiderült, hogy a szóban forgó hírportál, az Exclusiv24, valójában álhíreket ír, azaz bevallottan egy álhírportál. Mi meg jól felültünk neki. Szánjuk-bánjuk és elnézést kérünk a félrevezető tájékoztatásért. Amúgy álhírnek sem utolsó a hivatkozott cikk, de kérjük a fentieknek megfelelően olvassátok a szemlénket!

Egy kis hülyeségért nem kell a szomszédba menni, mi most mégis megtettük. Tudta? Soros György nemcsak a magyarok, de a románok vesztére is tör, csak ott már sokkal messzebbre jutottak mindent behálózó tervei.

„Sokk: Soros a saját törvénytelen fiát rakta a román kormány élére” – címmel jelent meg cikk az Exclusiv24 című román hírportálon.

A lap szerint az, hogy Dacian Cioloş miniszterelnök Soros György fia, tényként kezelhető. Szilágy megyei információkra hivatkozva azt írják, hogy Cioloşt valójában örökbe fogadták a szülei, az igazi anyja egy magyar nő, akinek viszonya volt Sorossal.

A róla fellelhető, hivatalos információk keveset árulnak el, az agrárközgazdászból lett miniszterelnök gyerekkoráról. Az biztos, hogy Zilahon született 1969-ben, és sok időt töltött anyai nagyszüleinél, Szilágyperecsenben. Amikor tavaly novemberben miniszterelnök lett, az MTI azt írta, hogy a miniszterelnök 94 éves perecseni nagyapja kiválóan beszél magyarul, és büszke arra, hogy egykor magyar katona volt.

Beiktatása előtt Dacian Cioloş 2010 februárja és 2014 novembere között az Európai Bizottság mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa, azt megelőzően, 2007 októberétől 2008 decemberéig pedig Románia mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere.

Az Exclusiv24 szerint a 47 éves Cioloş meredeken ívelő karrierje a legjobb bizonyíték a Soros-kapcsolatra, biztosak benne, hogy valódi apja a háttérből támogatja a miniszterelnököt. A hírportál rövid cikke sötét jövőt jósol Romániának. Azt írják: „hamarosan multinacionális vállalatok fogják uralni az országot, és Soros fia megkönnyíti majd a milliárdos terveit, hogy darabokra törje az Romániát, és rátehesse a kezét a megmaradt erőforrásokra.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik