Nagyvilág

Egy érintéstől lángba borult egy tankoló nő autója – videó

Súlyos sérülések nélkül megúszta egy nő, amikor tankolás közben kigyulladt az autójába pumpált üzemanyag egy izraeli benzinkúton – jelentette a helyi sajtó. Az esetet a Ginosar kibuc bejáratánál található töltőállomás biztonsági kamerája rögzítette.

A felvételen látni lehet, ahogy a nő odanyúl a töltőpisztolyhoz, hogy kivegye autója tankjából, de abban a pillanatban, hogy keze hozzáér, egy erős villanást lehet látni, majd nagy lángok csapnak fel. A tűz miatt kigyulladt a nő haja is. A sofőrnek végül sikerült kivennie a töltőpisztolyt, ami mintha csak egy nagy lángszóró lenne, mindenfelé lángokat lövellt ki.

A nő könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet. A lángok megfékezésére öt tűzoltócsapatot vezényeltek ki a benzinkúthoz, amiben csak kisebb kár keletkezett – írta a Times of Israel. A tűzoltóság vizsgálata szerint a tüzet a statikus elektromosság okozta, ami akkor gyújtotta be a benzingőzt, amikor az autójából kiszálló nő hozzáért a töltőpisztolyhoz.

A helyi tűzoltóság közlése szerint a statikus elektromosságot a szokatlanul száraz időjárás okozza. A tűzoltók azt javasolják az autósoknak, hogy az ilyen esetek megelőzésére használjanak kézkrémet, amivel megakadályozhatják a súrlódást, és ezzel azt is, hogy statikus elektromossággal töltődjenek fel. Valamint azt tanácsolták, hogy tankolás előtt érjenek hozzá egy fémtárgyhoz, hogy azon történjen meg a kisülés.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik