Nagyvilág

Meghalt a 83 éves férfi, miután összeverekedett 90 éves szomszédjával

A 83 éves Michael di Berandino összeverekedett kilencven éves szomszédjával, aki fejbe vágta őt egy vascsővel. A vitát ezúttal valószínűleg mérgezett rózsák váltották ki. Di Berandino idősebb fia, Angelo akkor érkezett a helyszínre, mikor a mentősök próbálták édesapját újraéleszteni – sikertelenül.

Elmondta, hogy apja és a szomszéd 46 éve háborúznak egymással – azóta, hogy mindketten ugyanabba az utcába Melbourne egyik kertvárosi részére. Egy másik szomszéd szerint azonban a viszály valójában már az előtt elkezdődött, hogy a két férfi, nagyjából egy időben Ausztráliába vándorolt Olaszországból.

A környéken élők nincsenek túl jó véleménnyel a 90 éves támadóról. Elmondásuk szerint volt rá példa, hogy női bugyikat lopkodott a szomszédok szárítóköteléről, leskelődött a fürdőszoba-ablakon keresztül, megmérgezte a rózsákat. Több környékbelinek – így az elhunytnak is – volt távoltartási végzése ellene.

Di Berandinora, a tizenháromszoros dédnagypapára ezzel szemben mindenki kedves emberként emlékezik. „Egy igazi úriember volt.” „Imádott inni és táncolni.” „Bármit el lehetett mondani neki.” „Mindig segített a szomszédainak.” „Ő volt a legkedvesebb ember a világon” – mondják a barátok, rokonok.

A gyilkossági csoport nyomoz, de a boncolás eredményéig elengedték a szomszédot.

(stuff.co.nz)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik