Nagyvilág

Beomolhat a mindössze két nap alatt befoltozott óriási lyuk Japánban

Még a hónap elején adtunk hírt arról, hogy Japánban, egészen pontosan Fukuokában egy 15 méteres lyuk nyílt egy forgalmas kereszteződés kellős közepén. A katasztrófában a hatalmas szerencsének köszönhetően senki nem sérült meg. Ha egy gigantikus, önmagától megnyíló hatalmas lyuk önmagában nem lenne elég meglepő: mindössze két nap múlva jött a hír, miszerint

a japánoknak éjt nappallá téve, elképesztően rövid idő alatt  sikerült befoltozni a hatalmas beomlást

A világ ekkor elkönyvelte, hogy a szigetországban már csak így mennek a dolgok, ha valamit a fejükbe vesznek, akkor azt rekord gyorsasággal véghez is viszik. A történetnek azonban itt még nincs vége, mivel most kiderült, hogy a fukuokai beomlás nem adja olyan könnyen magát.

A CNN most arról ír, hogy az említett kereszteződést szombaton hirtelen megint lezárták, majd nem sokkal később ellepték a szakemberek. Kiderült, hogy a nagy riadalom nem volt alaptalan, mivel a kijavított szakaszon 7 centis repedések jelentek meg. A város polgármestere, Soichiro Takashima a Facebookon kért bocsánatot a lakosságtól, hogy nem tajékoztatták őket arról, hogy a csomópontnál ismét gondok lehetnek.

A lyuk befedését végző szakemberek a CNN-nek elmondták, hogy valószínűleg lesznek még apróbb süllyedések, mivel a homok és a cement, amellyel feltöltötték a lyukat, lassan szivárog be a legkisebb részekbe, ez pedig apróbb felszíni repedéseket okoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik