Külföld
MDF91201109. Un retrato íntimo de la vida familiar del mandatario cubano Fidel Castro, quien ha gobernado su país desde 1959, fue hecho a partir de los testimonios de su hermana Juanita, en el documental "Juanita Castro: La hermana de Fidel en el exilio", programado para ser transmitido el próximo domingo por un canal de televisión por cable.
NOTIMEX/FOTO/COR/ACE/

Fidel Castro húga nem megy el bátyja temetésére

24.hu
24.hu

2016. 11. 27. 07:11

Korábban a témában:

Juanita Castro kijelentette, hogy egyes híresztelésekkel ellentétben nem akar ott lenni Fidel Castro temetésén, sőt, soha többé nem akar visszamenni Kubába.

Senki halálának nem örülök, még kevésbé olyan ember halálának, akivel egy családból valók vagyunk. Mint Fidel húga e pillanatban csak annyit érzek, hogy elment valaki, aki vérrokonom volt

– jelentette ki.

Fidel Castro szüleinek hét közös gyermeke született, három fiú és négy lány. Az 1933-ban született Juanita az egyetlen, aki

nyilvánosan elítélte a két bátyja – Fidel és Raúl – által kiépített kommunista rendszert.

Ő is aktívan részt vett a forradalomban, de annak győzelme után elárulva érezte magát a kommunisták egyre nagyobb kormánybeli befolyása miatt, ráadásul a kormány politikájával ellentétbe került az ültetvénytulajdonos Castro család érdeke.

Ebben a légkörben Juanita Castro elkezdett együttműködni az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséggel, majd 1964-ben elhagyta hazáját, és a már korábban Mexikóba emigrált húga, Enma után ment. Oda érkezésekor tartott egy sajtótájékoztatót, amelyen kijelentette, hogy nem volt képes tovább élni Kubában, mert bátyjai börtönné változtatták azt. Még abban az évben továbbutazott az Egyesült Államokba, és Miamiban telepedett le. Azóta többször bírálta a kubai vezetést.

Fidel Castro Havannában halt meg, helyi idő szerint péntek éjszaka.

“Azért vagyok itt, hogy elmondjam népünknek, Amerikában élő barátainknak és a világnak, hogy ma, 2016 november 25-én, 22 óra 29 perckor meghalt a kubai forradalom főparancsnoka, Fidel Castro Rúz” – jelentette be remegő hangon Raúl Castro a National állami tévében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.