Nagyvilág

Fidel Castro megváltoztatta a világot

Az orosz politikai vezetők az elsők között nyilvánítottak részvétet a kubai népnek Fidel Castro halála miatt, a világot megváltoztató, nagy államférfinek nevezték a helyi idő szerint pénteken elhunyt volt kubai elnököt.

Konsztantyin Koszacsov, az orosz Szövetségi Tanács (felsőház) nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke közölte, hogy Fidel Castro neve örökre belevésődik a világtörténelembe. Vezetése alatt Kuba, oltalmazva saját szuverenitását, “kibírta a legkeményebb külső nyomást”, bebizonyítva ezzel a szankciók és elszigetelés hiábavalóságát – fogalmazott. A szenátor szerint Fidel Castro halála veszteség mind a kubai nép, mint a világ számára.

“Bárhogyan viszonyulunk is hozzá, túlzás nélkül elmondható, hogy nagysága világraszóló, valóban hatással volt a világtörténelem alakulására” – mondta Koszacsov a TASZSZ hírügynökségnek.

Meghalt Fidel Castro. Együtt érzek kubai barátainkkal, Kuba egész népével. Castro azon dicső nagyságok közé tartozott, akik megváltoztatták a világot. A világ emlékezni fog rá” – írta Alekszej Puskov, a felsőház védelmi és biztonsági bizottságának tagja a Twitteren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik