Nagyvilág

Tűzijátékként robbant fel az e-cigi egy férfi zsebében – videó

Harmadfokú égési sérülésekkel került kórházba.

Harmadfokú égési sérüléseket szenvedett egy New York-i borüzlet egyik munkatársa, miután nadrágja zsebében felrobbant elektromos cigarettája – jelentette a helyi sajtó. Az esetről készült felvételen látni lehet, ahogy a pult mögött álló férfi nadrágjából szikraeső és láng tör elő, majd kétségbeesve próbálja kiszedni a zsebéből az újabb és újabb robbanásokat produkáló eszközt.

Az eset helyi idő szerint szerda délelőtt történt a Grand Central pályaudvaron található Central Cellars nevű üzletben. A bolt egyik helyettes vezetője az NBC New Yorknak elmondta, először azt hitte, tűzijáték robbant fel kollégája nadrágjában. John Lee közölte: a robbanás előtt furcsa szagot érzett, és a következő pillanatban már jött is a szikraeső és a robbanások.

Lee elmondása szerint a robbanás lyukat ütött kollégája nadrágjába, és az e-cigi darabkái lövedékekként szálltak szét az üzletben, menekülésre és fedezékkeresésre sarkallva a közelében álló embereket. Az áldozat közben kétségbeesetten próbálta kiszedni a zsebéből az eszközt, és komoly égési sérüléseket szerzett a kezén, valamint a lábán.

ecigi-robbanas01
Ennyi maradt a felrobbant e-cigarettából. Fotó: Jonathan Lee

A 31 éves Otis Goodingot mentővel azonnal kórházba szállították, ahol stabil állapotban fekszik. Ügyvédje a helyi sajtónak elmondta: a férfit harmadfokú égési sérülésekkel kezelik, és műtétre is szükséges lesz a gyógyuláshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik