Nagyvilág

Tűz egy leszboszi menekülttáborban, ketten meghaltak

Tűz ütött ki csütörtökön egy leszboszi migránstáborban, egy 66 éves asszony és egy hatéves gyerek meghalt, ketten megsérültek. Az eset után migránsok felgyújtottak több sátrat és összetűzésbe kerültek a rendfenntartókkal, közölte a görög rendőrség hírügynökségekkel.

A két halálos áldozat egy 66 éves nő és hatéves gyermeke. Az asszony főzött a sátrukban, és a főzőgázpalack felrobbant, majd a sátor lángra kapott a Moria nevű táborban. A két sérült a nő anyja, és egy másik, négyéves gyermeke. Állapotuk súlyos.

Az eset után migránsok felgyújtottak több sátrat, és összetűzésbe keveredtek rendőrökkel. Hat migráns könnyebben megsérült. Egy kormánytisztviselő szerint az összetűzés rövid ideig tartott, és a tüzeket hamar eloltották.

Leszbosz szigetén több mint hatezer migráns és menekült vesztegel menekülttáborokban, kétszer annyi, mint ahányat a táborok be tudnak fogadni. Más görög szigeteken is van még mintegy tízezer migráns, és általában az ország táboraiban zsúfoltság van, ami gyakran feszültséget okoz.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik