Nagyvilág

Túszejtés és gyilkosság egy francia idősotthonban

A francia rendőrség nagy erőkkel keres egy fegyveres férfit, miután holtan találtak egy női alkalmazottat egy nyugdíjas szerzeteseknek fenntartott dél-franciaországi otthonban, közölte csütörtök éjszaka a Hérault megyei közigazgatási hivatal és meg nem nevezett helyi források.

A közigazgatási hivatal csak arról számolt be, hogy egy nőt holtan találtak a Montferrier-sur-Lez helységben lévő otthonban, és hogy bűncselekmény történt, a tettes a gyilkosság mellett túszul ejtette egy időre a szerzeteseket is. A meg nem nevezett források szerint

a rendőrség köröz egy fegyverest, miután a nőt leszúrva holtan találták az otthonban, amelyben 60 nyugdíjas szerzetes, volt afrikai misszionáriusok élnek.

Az egyik forrás szerint mielőtt leszúrták, a nő értesítette a rendőrséget, hogy egy álarcos férfi hatolt be az otthonba. Egy másik forrás szerint semmi nem utal arra, hogy terrorcselekmény történt volna.

A csendőrség egyik szóvivője később közölte, hogy a tettest – akinél lehet puska is a késen kívül – a biztonsági erők mintegy száz tagja keresi a környéken. A megölt nő az otthon alkalmazottja volt, és az épületen kívül találtak rá: a keze meg volt kötözve, szája betömve. Meggyilkolásának körülményeit egyelőre nem ismerik, és nem tudják a tettes indítékát sem.

Kiemelt kép a helyszínről, AFP

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik