Nagyvilág
BIOBANK 
Reportage in a tissue and cell bank belonging to the EFS (French Blood Establishment). The bankís mission is to ensure Franceís self-sufficiency in cell and tissue products. The bank prepares, conserves and distributes human body products. Tissue is taken from donors and sent to the biobank. It is prepared in areas with a controlled atmosphere, then stored in freezers or liquid nitrogen containers. Storage room. 

AMELIE-BENOIST / BSIP

Történelmet írt a 14 éves, halálos beteg lány: folyékony nitrogénben őrzik meg testét

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2016. 11. 18. 07:41

Korábban a témában:

Egy ritka rákbetegségben szenvedő, 14 éves londoni lány megnyerte azt a pert, amit azért indított, hogy halála után testét folyékony nitrogénbe helyezve lefagyaszthassák. A lány utols kívánsága volt, hogy testét ily módon őrizzék meg, hogy ha egyszer, akár több száz év múlva a tudomány képes lesz erre, ép állapotban feltámaszthassák.

A lányt édesanyja támogatta és hajlandó lett volna kifizetni az eljárás 37 ezer fontos árát, édesapja azonban nem adta beleegyezését. Az eljáró bíró nem sokkal halála előtt személyesen is felkereste a meg nem nevezett fiatalt, aki korábbi levelében azt írta neki:

Még csak 14 éves vagyok, nem akarok meghalni, de tudom, hogy ez fog történni. (…) Nem akarom, hogy a föld alá temessenek. (…) Élni akarok, tovább élni és azt gondolom,hogy a jövőben a tudomány képes lesz gyógyítani a rákot és felébreszteni engem. (…) Szeretném ezt az esélyt megadni magamnak.

A per a lány javára döntött, októberi halála után testét Amerikába szállították és folyékony nitrogénben, mínusz 130 fokon megőrizték.

A per idején a lány apja változtatott korábbi álláspontján és beleegyezését adta lánya utolsó kívánságának teljesítéséhez.

(BBC)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 9.
Grezsu Mihályné viszi haza az önkormányzat ajándékcsomagját a Nyíregyházához tartozó Szélsõbokorban 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékû karácsonyi ajándékcsomagját.
MTI Fotó: Balázs Attila

Kihirdették a nyugdíjemelést

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.