Külföld
The “Toro de Jubilo” or “Toro de fuego” (The Bull of Fire) is a festival that takes place in Medinaceli, Soria (Spain). Every year, on the second weekend of November, as soon as the sun sets, bull are brought into the town square. The bull is surrounded and restrained by participants. During this festival, a bull is tied to a post. Balls are then placed on each horn of the bull and lit a flame. A think layer of mud on the back and face of the bull helps protect the bull from physical injury or burns. The bull is then released by the square, which has 5 fire lit bonfires symbolizing five martyrs.

Photo: Rodrigo Garcia/NurPhoto

Élve gyújtanak meg egy bikát egy spanyol fesztiválon

24.hu
24.hu

2016. 11. 17. 08:04

Ironikus módon Toro de Jubilo, magyarul Bika Öröm a neve annak a fesztiválnak, aminek csúcspontján fáklyaként gyújtják meg egy élő bika szarvait, minden év novemberében, a Spanyolország Kasztília és León tartományának északi részén fekvő Medinaceli városban.

Állatvédő szervezetek hosszú ideje tiltakoznak a bronzkorban gyökerező ünnepség ellen. A fieszta estéjén, a város főterének közepén felállított arénába egy fiatal bikát terelnek. A testét vastagon bekenik sárral, hogy az később megvédje az állatot az égési sérülésektől. Az állatot aztán az ideiglenes aréna közepén álló oszlophoz kötik, szarvaira jókora, éghető anyaggal meglocsolt kátránygalacsinokat húznak, amiket meggyújtanak. A bikát az után elengedik, hogy a kordonon belül lobogó, öt tűzrakás között rohangáljon, amik a város mártírjait szimbolizálják. A lángoló szarvú bika szenvedése 10-15 percig tart, közben a nézők közül többen beugranak a kerítésen, hogy az állatot hergeljék.

„A bika valószínűleg már az elején megvakul, mert a tűz kiégeti a szaruhártyáját, és biztos, hogy több más égési sérülést is szenved, mert folyamatos fejrázással próbál megszabadulni a lángoló kátránytól, így több tűzcsóva is a fején, és a testén landol”

írja a PACMA nevű állatvédő szervezet, amelyik a fenti videót közzétette.

Bár az állatvédők hosszú harcának hatására, Kasztília és León tartományban, az idén betiltották az állatok nyilvános legyilkolását, a Toro de Jubilo fesztivált ez nem érinti, hiszen az ünnepség végén, egy vágóhídon ölik meg a bikát.

(The Local)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.