Nagyvilág

Csoportos nemi erőszak áldozata lett, mégis ő kerülhet börtönbe

25 éves brit turista lett csoportos nemi erőszak áldozata az Egyesült Arab Emirátusokban – adta hírül az Independent.

A nő, akinek a nevét érthető okokból nem ismerhetjük, a múlt hónapban nyaralni indult Dubaiba, amikor két szintén brit állampolgárságú férfi rátámadt hotelszobájában, ahol az esetet filmre is rögzítették. A borzalmak után, a rémült nő elment a helyi rendőrkapitányságra, ahol azonban a várt segítség helyett letartóztatták házasságon kívüli szex vádjával.

A házasságon kívüli szex az Emirátusokban pénzbírsággal, börtönbüntetéssel, korbácsolással, sőt, akár halálra kövezéssel is büntethető.

Az angol Detained in Dubai (Dubaiban ragadva) kampánycsoport szerint a nőt végül óvadék ellenében engedték el a hatóságok, de útlevelét elkobozták, ami azt jelenti, hogy a per valószínűleg lezajlik ellene. A csoport képviselője azt is kijelentette, hogy az eset egy rendkívül kellemetlen, elhúzódó példája a nyaralás alatti erőszaknak. Az esetek nagy részében a rendőrség képtelen különbséget tenni a konszenzusos közösülés, illetve a nemi erőszak között.

Az Egyesült Arab Emirátusokban minden házasságon kívüli szexuális együttlét illegális, annak ellenére, hogy az együttlét otthon történik vagy sem. Tilos a hotelszobát ellenkező neművel megosztani, kivétel ez alól a házastársi kapcsolat, vagy a közeli rokonság. A törvény azonban nem áll meg itt, a házasságon kívüli terhesség esetén mindkét szülő büntethető börtönnel. A nemi erőszak tényét nem egyszerű bebizonyítani, ugyanis a saría szerint, legalább négy férfi tanúvallomása kell hozzá, vagy az elkövető beismerése.

Jelenleg a nőt egy angol családnál sikerült elhelyezni, azonban továbbra is retteg a tárgyalástól.

Az elkövetők eközben visszautaztak Nagy-Britanniába, ahol élik mindennapjaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik