Nagyvilág

Élőben közvetítették, ahogy tűzharcba keverednek a rendőrséggel, majd agyonlőtték magukat – VIDEÓ

Nem, ez nem a Black Mirror című, vészesen közelgő, sötét jövőt bemutató antológia sorozat legújabb évadának legújabb része, hanem a rideg valóság. A szörnyű eset Oroszországban, egészen pontosan Pskov régióban történt, mikor két fiatal lövöldözni kezdett a házuk ablakán keresztül az utcára.

Élőben közvetítették, ahogy tűzharcba keverednek a rendőrséggel, majd agyonlőtték magukat – VIDEÓ 1
Denis a kiérkező rendőrökre céloz.

Denis Katya éles lőfegyvereket használtak, az egész akciót pedig a Periscope nevű élő mobilos közvetítő alkalmazással tették közzé az interneten. A rendőröket eredtileg egy eltűnt fiatal miatt hívták ki a lakáshoz, ahol aztán tüzet nyitottak rájuk. A szervek erősítést hívtak, ám a fiatalok, mikor megérkeztek a különleges erők, nem haboztak, rögtön tüzet nyitottak rájuk is, amit

a rendőrök azonnal viszonoztak.

Már az orosz nemzeti gárda is a helyszínre vonult, de egy idő múlva már nem jöttek lövések a házból. Mint ahogy utólag kiderült, nem a rendvédelmi szerveknek sikerült eltalálniuk a lövöldöző fiatalokat, hanem ők maguk vetettek véget az életüknek, amelyet végig közvetítettek az interneten. Íme egy videó, amin a tűzharc egyik részlete lótszódik:

Az orosz TASS hírügynökség beszámolójából kiderült, hogy mikor a speciális erők bevonultak a házba, megtalálták a fiatalok holttestét, amelyek olyan pozícióban voltak, hogy azonnal, már a helyszínen megállapították: Denis és Katya öngyilkosak lettek. Az orosz gyermekvédelmi ombudsman elmondta, hogy

Ez egy hatalmas tragédia és mindent meg fognak tenni, hogy kiderítsék a történet körülményeit.

A házkutatás után a rendőrök több lőfegyvert, robbanóanyagot és gránátokat is találtak. A beszámolók szerint a két tini egy párt alkottak. A közvetítésből kiderül az is, hogy Denis korábban lábon lőtte Katya édesanyját, ezért attól tartottak, hogy mindketten évtizedekre börtönbe kerülnek, valószínűleg ezért választották a közös öngyilkosságot.

Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik