Nagyvilág

Mintha a Király utcában szitává lőnének

Pontosan egy évvel ezelőtt, 2015. november 13-án este, Párizsban terroristák lemészároltak 130 embert. Futballstadion környékén, kávézókban, étteremben és egy teltházas koncerten nyitottak tüzet ártatlan emberekre.

Döbbenetes volt látni a képeket és a videókat, amik a támadássorozat után pár perccel árasztották el az internetet. Utóbbiakból válogattunk. Az aznap estéről készült képgalériát itt nézheti meg. 

A meccsen kezdődött

A Stade de France környékén a francia-német barátságos mérkőzés közben három bomba robbant.

Háromszor cseréltek tárat

A legnagyobb pusztítást a Bataclan koncerttermében volt. Az Eagles of Death Metal koncertjén 90 rajongót lőttek le. A zenekar Kiss the Devil című száma alatt nyitottak tüzet a terroristák, akik háromszor cseréltek tárat.

A Bataclan megtámadása

Egy újságíró szállásának erkélyéről, mobiltelefonjával rögzítette a legsokkolóbb képeket. Még a terroristák a Bataclanban voltak,  az emberek pedig megpróbáltak kimenekülni a koncertteremből. Mi történt? Mi történt itt? – folyamatosan ezt kérdezte az újságíró.

Menekültek, ahova tudtak

A terroristák hat helyszínen támadtak. Több kávézót és éttermet is célba vettek.

Mintha a Király utcában szitává lőnének

Elértünk egy Párizsban tanuló egyetemistát, aki Skype-on nyilatkozott a 24.hu-nak arról, hogyan élte meg a támadást.

Nagyon gonosz bácsik

A támadás másnapján készült ez a videó. Egy kisgyereket kérdeztek arról, érti-e, mi történt. Az apukája magyarázza el neki, miért van sok virág és gyertya az utcán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik