Nagyvilág

Sting egyperces néma megemlékezéssel kezdte koncertjén a Bataclanban

Sting egy perces gyászszünettel kezdte koncertjét az újranyitott Bataclanban, ahol egy évvel ezelőtt, 2015. november 13-án a terrortámadás történt. A zenész ezzel fogadta közönségét:

Két dolgunk van: becsülni azokat, akik egy évvel ezelőtt meghaltak, és ünnepelni a zene életét.

Sting az első fellépő a legendás párizsi helyen azóta, hogy dzsihádisták 90 ember életét oltották ki, és többeket megsebesítettek a tavalyi terrortámadás során. A bevételt a művész a támadások áldozatainak számára létrehozott alapítványnak ajánlotta fel.
“Nem feledjük őket” – mondta Sting franciául, mielőtt a koncert elkezdődött volna. Az első dal a Fragile volt, melynek ismert sora így szól: “Az erőszakból semmi jó nem származik, és soha nem is fog.”

 

A helyszíni beszámolók szerint furcsa hangulat uralkodik a koncerten, a közönség tagjai pedig arról beszéltek, Sting a fiatalkoruk része, de a Bataclan is az volt, ami azóta valami más jelképe lett.
Az 1947 férőhelyes koncertterembe meghívták az áldozatok családtagjait is. Sting korábban úgy nyilatkozott a Le Parisienne-nek, fontos, hogy a Bataclan újraéledjen, és újra koncerteknek adjon helyet azután, ami történt.

Vissza kell találnunk a helyes útra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik