Nagyvilág

Horogkereszt, firkálmányok – Lendületet adott a gyűlölködésnek Donald Trump

A Buzzfeed szedte össze a Donald Trump pal összeköthető rasszista incidenseket. A lap szerint ezekbúl egyre több van, az elnökválasztás éjszakáján és a republikánus politikus diadalának hírére pedig kifejezetten megszaporodtak a kirekesztő cselekmények.

Ezen a New York állambeli falon például Trump jelszavának, (“Make Amerika great again”) kirekesztő parafrázisa (“Make Amerika white again” – Újra tegyük fehérré Amerikát!) olvasható egy horogkereszt mellett:

November 8-a éjjelén egy színesbőrű játékbabát helyeztek el a buffaloi Canisius magánegyetem liftjében. Az intézmény igazgatója elítélte a “megvetendő cselekményt”, levelében a tettes vagy tettesek felelősségre vonásáról írt.

Szintén november 8-án, az amerikai elnökválasztás estéjén Trump nevét firkálták egy New York-i egyetem muszlim imaszobájának ajtajára.

Ebben a november 9-i Facebook-poszban egy megbélyegző kijelentéssel feldíszített autó látható, amely azt hirdeti, hogy “Minden muszlim terrorista”. Az autón Trump-zászlók láthatóak.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

A Harvasd orvosi karán tanuló Yarden Katz egy massachusetsi benzinkúton november 9-án tanúja volt, annak, hogy egy spanyol származásúnak tűnő férfinak egy postai dolgozó azt mondta, hogy

Menj haza az országodba, ez Trump földje!

A teljes listát itt találja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik