Nagyvilág

Véresre verték a Trump-rajongók, állítja a meleg férfi

Trump győzelme bedobta a gyeplőt a gyűlölködők, rasszisták és homofóbok közé, elkezdtek hát bátran erőszakoskodni.

Rendkívül eldurvult a helyzet rögtön Donald Trump elnökválasztási győzelme után az Egyesült Államokban. A US Uncut hozott le egy olyan történetet, ami a kanadai Chris Ballal esett meg Los Angeles elővárosában, Santa Monicában.

A meleg férfi egy bárban nézte a választási közvetítést, majd szerinte Trump-támogatók szidalmazták és megverték őt.

Miután közölték vele, hogy “új elnökünk van, te kibaszott buzi”, és egyedül elindult haza, egy sikátorban összeverték, sőt egy sörösüveget széttörtek a fején (a nagyon durva képeket itt nézheti meg, de csak óvatosan, de lejjebb görgetve is mutatunk egyet). Barátai találtak rá és vitték kórházba. Ball fejét szerencsére hamar összefércelték, szerdán pedig már azt írta a Facebookjára, köszöni mindenkinek a támogatást, jól van, “és még mindig nagyon meleg”.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Dübörög a gyűlölet az USA-ban is

És ez csak a jéghegy csúcsa, a Quartz szerint megszaporodtak a rasszista vagy épp homofób támadások az USA-ban Trump győzelme óta. Boston közelében, egy főiskola körül körözött két férfi egy pickuppal Trump-zászlót lengetve és szlogeneket skandálva, majd megálltak egy afroamerikaiak által lakott ház előtt. Amikor valaki távozásra kérte őket, leköpték. Egy hallgatót a Louisianai Egyetemen két férfi inzultált: letépték a lány hidzsábját és ellopták a tárcáját. Az egyik támadó Trump-sapkát viselt (ez persze nem jelenti, hogy valóban Trump-fanok voltak).

Rengeteg középiskolából jelentettek rasszista beszólásokat, firkálásokat. Az alábbi videón az hallható kásásan, ahogy gimis diákok azt skandálják: “Build the Wall!”, azaz “Építsd fel a falat!” Ez Trump egyik legfontosabb kampányígérete volt: falat kell emelni az egész mexikói határon, hogy megállítsák a bevándorlást.


Észak-Karolinában egy meleg pár kocsijára tettek fenyegető cetlit, hogy a pokolban fognak égni, és remélik, a Legfelsőbb Bíróság eltörli a melegházasságot. Közben a Ku Klux Klan Alabamában szórólapozott és buzdított a belépésre. Egy afgán származású bevándorló Nashville-ből közölte, anyja tíz éve legjobb barátja írt rá Facebookon, hogy takarodjon vissza Afganisztánba, és ne vágjon fel az egyetemi végzettségével.

Közben a Trump-hívek csak mudnak nevezik már a nem fehéreket (a mud sarat jelent, ismerős lehet a sárvérű kifejezés a Harry Potter könyvekből), és azt akarják, mindenki takarodjon haza.

 

(Borítóképünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik