Nagyvilág

Szélsőjobbosok és szélsőbalosok hőbörögtek Berlinben

Pár száz tiltakozó követelte Angela Merkel távozását, miközben ellentüntetők próbáltak a közelükbe férkőzni. Nagy volt a rendőri készültség.

Több száz szélsőjobboldali tüntetett Berlinben Angela Merkel német kancellár távozását követelve szombat éjszaka. A rendőrség kísérte a tiltakozókat, akik az egykori zsidó negyeden keresztül haladtak. A hatóságok egy helyen erővel távolítottak el egy útakadályt, amit a szélsőbalos ellentüntetők emeltek a menet útjában.

A megmozdulás a német főváros főpályaudvarától indult, ahol a szónokok bírálták a kormánynak azt a döntését, amivel nagy számban fogadott be menekülteket az országba. A mintegy 550 fős tömeg azt skandálta, hogy “Merkelnek mennie kell”.

Winfrid Wenzel, a berlini rendőrség szóvivője azt mondta, hogy az esemény viszonylagos nyugalomban zajlott, ha nem veszik figyelembe az ellentüntetők kísérleteit a rendőrkordon áttörésére. Hozzátette, hogy mintegy 200 tüntető jutott el az Alexanderplatzra. A szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, hogy őrizetbe vettek-e valakit, illetve, hogy megsérült-e valaki a demonstráció alatt.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik