Külföld
Generated by  IJG JPEG Library

Már megint Clinton vezet

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 11. 03. 07:06

Egy szerdán közzétett közvélemény-kutatás szerint Hillary Clinton ismét ugyanannyival vezet Donald Trump előtt, mint az előtt, hogy az FBI pénteken bejelentette, hogy újraindította a nyomozást az e-mailjei ügyében.

A Reuters és az Ipsos közvélemény-kutató felmérése szerint a demokrata párti politikus országosan ismét 6 százalékponttal népszerűbb republikánus ellenlábasánál azok körében, akik várhatóan elmennek majd szavazni jövő kedden, vagy már szavaztak is.

Pénteken az FBI igazgatója mindössze annyit közölt a kongresszussal, hogy újabb e-maileket találtak egy olyan számítógépen, amelyet Clinton közeli munkatársának szexbotrányba keveredett, válófélben lévő férje használt, és ezek “lényegiek lehetnek” annak szempontjából, hogy Clinton külügyminiszterként nem a külügyminisztérium hivatalos rendszerét, hanem saját, privát szerverét használta elektronikus levelezésre. Ezt az ügyet egyébként júliusban lezárta az FBI. Többet most sem tártak fel, csak annyit, hogy új adatokra bukkantak.

A mostani felmérésben 1772 embert kérdeztek meg, akik már szavaztak, vagy tervezik, hogy részt vesznek a választáson. 45 százalékuk mondta, hogy Clintont támogatja, és 39 százalék adja voksát Trumpra. Múlt csütörtökön, az FBI bejelentése előtt Clinton 43-37 arányban vezetett. Abban a felmérésben, amelyben két kisebb párt jelöltje is szerepelt, Clinton előnye még tetemesebb, 8 százalékpontos.

Más felmérések eddig Clinton előnyének csökkenését mutatták. A több felmérés átlagát mutató RealClearPolitics adatai például azt mutatták, hogy Clinton előnye péntekről szerdára 4,6 százalékpontról 1,7 százalékpontra mérséklődött országosan.

A Reuters és az Ipsos felmérése interneten készült, hibahatára 3 százalékpont.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.