Nagyvilág

Újabb Clinton-ügyet feszeget az FBI napokkal az elnökválasztás előtt

Most azt vették elő, hogy Bill Clinton 15 éve kegyelmet adott a demokraták egyik támogatója férjének.

Napokkal az amerikai elnökválasztás előtt az FBI váratlanul dokumentumokat hozott nyilvánosságra arról a nyomozásról, amely azért indult, mert Bill Clinton elnöksége idején kegyelmet adott Marc Richnek, aki a Demokrata Párt egyik támogatójának férje.

Az AFP hírügynökség szerint ez a lépés súlyos kérdéseket vet fel a demokraták soraiban, különösen az után, hogy néhány napja úgy döntöttek, újrakezdik a nyomozást Hillary Clinton email-botrányával kapcsolatban.

A kegyelemmel kapcsolatos dokumentumokat az FBI már hétfőn közzétette, de csak akkor kaptak figyelmet, amikor kedden kitették őket az FBI közérdekű adatigényléssel foglalkozó Twitter-oldalára, amelyen már egy éve nem tettek közzé semmit.

Hillary Clinton szóvivője azt kérdezte, tesz-e közzé az FBI a republikánus jelölt, Donald Trump régi ügyeiről is dokumentumokat a kampányhajrában.

Marc Rich-t adóelkerüléssel vádolták az Egyesült Államokban, ami elől Svájcba menekült, ott is halt meg 2013-ban. Egy időben az FBI által legjobban keresett személyek listáján szerepelt, de 2001-ben, elnöki ciklusa utolsó napján Bill Clinton kegyelmet adott neki. Emiatt az FBI vizsgálatot indított. (AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik